Kennissessie Groenbemesters 15 maart

04-03-2024
38 keer bekeken

Wil je welke voordelen groenbemesters kunnen bieden voor jouw bedrijf? Kom dan naar de bijeenkomst

De landbouw staat voor steeds grotere uitdagingen op het gebied van klimaatverandering. Groenbemesters, zoals luzerne, gele mosterd en winterrogge, dragen bij aan zowel de bodemkwaliteit als het milieu. Door koolstof vast te leggen, stikstof te binden, voeding te geven voor het bodemleven, bodemerosie te verminderen en de biodiversiteit te verrijken, spelen ze een essentiƫle rol in het bevorderen van gezonde agrarische ecosystemen.

Veel voordelen dus, maar ook veel uitdagingen. Want welke groenbemester past goed bij de teelt die daarop moet volgen? Hoe krijg je de groenbemesters mooi ondergewerkt voor de teelt daarna? En wat doen groenbemesters met bodemleven wat je liever niet hebt, zoals ongewenste aaltjes?

ZLTO, BoerenNatuur Brabant West en het Louis Bolk Instituut nodigen je uit voor een kennissessie op 15 maart om 20:00 uur over groenbemesters. Tijdens deze bijeenkomst delen experts hun kennis en ervaring over de voordelen, uitdagingen en toepassingen van groenbemesters in de landbouw.

Het programma

20:00     Inloop

20:15     Welkom door Pim Heeman - ZLTO

20:30     Groenbemesters voor koolstofopslag door Janus den Toonder - Louis Bolk Instituut

21:00     Groenbemesters in de praktijk inclusief discussie door Leen Janmaat -
               Louis Bolk Instituut

21:45     Afsluiting

Meld je aan!

Aanmelden gaat via de website van ZLTO. Scrol naar beneden voor de aanmeldknop op de pagina. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen