Gedeputeerde Saskia Boelema op bezoek

28-02-2024
90 keer bekeken

Donderdag 22 februari was gedeputeerde Saskia Boelema te gast bij Gerard en José Noordman, melkveehouders en BodemUP deelnemer aan de rand van de dorpskern Sterksel.

Gerard en José Noordman en hun twee zoons hebben een melkveebedrijf met zo’n 150 melkkoeien langs de Sterkselse Aa waar ze al meer dan 30 jaar aan agrarisch natuurbeheer doen.

We werden rond de lunch hartelijk ontvangen door Gerard en zijn vrouw José. Tijdens een heerlijke lunch vertelde Gerard over de historie van deze mooie plek aan de Sterkselse Aa, hun innovatieve stalsysteem en de manier waarop zij omgaan met duurzaam bodembeheer. Ongeveer 3 jaar geleden is Gerard aangesloten bij BodemUP Brabant. Samen met bodemcoach Fauve Henst van de ZLTO werkt hij aan het optimaliseren van zijn bodemmanagement. Dit gebeurt onder andere door het monitoren van de bodem- en waterkwaliteit middels het nemen van bodemmonsters of nitraatresidu metingen. Tijdens het bezoek aan één van zijn percelen konden we met eigen ogen zien hoe een vitale bodem eruit ziet: vol met bodemleven, een mooie doorworteling en kruimige structuur. En ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen was het perceel van de familie Noordman opvallend goed begaanbaar.

Het was ontzettend interessant om te zien met wat voor passie, creativiteit en doorzettingsvermogen Gerard en José werken aan een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf en hoe belangrijk een vitale bodem is voor een duurzame bedrijfsvoering. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen