Boeren gezocht voor deelname aan BodemUP Brabant

10-01-2024
94 keer bekeken

In BodemUP Brabant krijgen agrarisch ondernemers advies en begeleiding op het gebied van duurzaam bodembeheer en efficiëntere nutriëntenbenutting. Aan de hand van het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP) worden maatregelen besproken om de vitaliteit van de bodem te vergroten.

 

Het programma BodemUP Brabant loopt van 2023 tot en met 2027 en staat open voor boeren en tuinders in de provincie Noord-Brabant. Door deel te nemen aan dit traject krijg je drie jaar lang advies en krijg je toegang tot het BodemUP netwerk. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe deelnemers. Ben je met jouw bedrijf gevestigd in Noord-Brabant en wil je onder leiding van een bodemcoach werken aan een vitale bodem? Meld je dan aan via de website bodemupbrabant.nl. We nemen dan contact met je op voor een eerste gesprek.

Wat biedt het programma?

Jaarlijks maken bodemcoach en deelnemer samen een plan voor verbetering van minstens één perceel, op basis van veld en labanalyses. We begeleiden bij het selecteren, uitvoeren en evalueren van maatregelen op een perceel waarvan jij  denkt of hoopt dat er winst te halen is. Extra inspiratie en kennis komt van een jaarlijkse excursie en specifieke demo’s over het onderwerp waar je meer over wilt weten, als groep of individueel. Ook ben je onderdeel van het (landelijke) netwerk BodemUP. Dit is het netwerk van boeren die, net als jij, hun best doen op een constructieve en zichtbare manier te werken aan volhoudbare landbouw. Binnen het netwerk BodemUP is veel kennis beschikbaar en heb je toegang tot webinars, podcasts, e-learnings en bijeenkomsten.

Heb je interesse of zijn er vragen? Neem dan contact met ons op via info@bodemupbrabant.nl of bel met 073 217 33 33.

BodemUP Brabant is een samenwerking van Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap de Dommel, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap Rivierenland, Brabant Water en ZLTO. 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen