Gratis online (bij)leren over groenbemesters

28-11-2023
124 keer bekeken

Wat is de ideale groenbemester voor mijn perceel? En hoe kom ik tot een goede keuze hierin? Akkerbouwers en melkveehouders die zich dat afvragen, kunnen hierover hun kennis vergroten door de online cursus over groenbemesters te volgen. De cursus duurt een uur(tje) en is gratis.

In de online kennissessies worden de belangrijkste redenen om een groenbemester te telen behandeld. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je tot een keuze voor een groenbemester kan komen. Op hoofdlijnen komen de soorten groenbemesters, hun eigenschappen en de voor- en nadelen aan bod. De twee online sessies duren ieder ongeveer een half uur om door te nemen. Naast uitleg krijg je met filmpjes, vragen en stellingen meer informatie over groenbemesters.

Leerplatform
Deze online cursus over groenbemesters vind je op het leerplatform ‘leren voor ons allemaal’. Na het invullen van dit korte aanvraagformulier, krijg je per mail de gratis toegangscode toe gestuurd. Na het invullen van deze toegangscode kan je aan de slag.

Bodemgezondheid
Groenbemesters spelen een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van jouw bodemgezondheid. Ze kunnen aaltjes beheersen, helpen bij het voorkomen van erosie, verbeteren de bodemstructuur en bevorderen de biologische activiteit. Door voedingsstoffen uit de bodem vast te leggen, voorkomen groenbemesters dat voedingsstoffen uitspoelen en verloren gaan.

Vervolg
Deze online cursus over groenbemesters krijgt deze winter een vervolg. In de volgende online sessie wordt er dieper ingegaan op de teelt van groenbemesters en het kiezen van groenbemesters op basis van hun eigenschappen. Ook volgt er een verdieping naar welke groenbemester je kunt kiezen bij de aanwezigheid van aaltjes.

Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
Deze online leeromgeving is ontwikkeld door het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR). Het DAW helpt je om grip te krijgen op jouw bodem- en waterbeheer. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen