Denk mee over het BedrijfsBodemWaterPlan

28-11-2023
147 keer bekeken

Wij zoeken ondernemers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling en uitbouw van tools om bedrijfsactiviteiten beter in beeld te krijgen. Concreet houd dit in dat je als ondernemer in een bijeenkomst met ons mee kijkt in de verdere ontwikkeling van het BedrijfsBodemWaterPlan.

Het BedrijfsBodemWaterPlan is ontwikkeld om bodem-verbeterende en water-conserverende maatregelen overzichtelijk vast te leggen voor de ondernemer. Het BBWP geeft advies over de meest effectieve maatregelen op jouw percelen om aan regionale en landelijke milieuopgaven bij te dragen. 

Het ultieme doel van het BedrijfsBodemWaterPlan is om met maatwerk de positieve bijdrages op verschillende milieuopgaves goed onderbouwd in kaart te kunnen brengen zodat boeren en tuinders compensatie kunnen ontvangen voor de geleverde ecosysteemdiensten. In de komende jaren wordt het BBWP uitgebreid met verschillende andere modules zoals koolstof en stikstof. Als je in deze groep wilt deelnemen wordt je in deze ontwikkelingen betrokken. Zo kan je feedback geven over hoe jij de tool zou willen gebruiken, en wat jouw inziens nodig is voor inzet in de praktijk.

Dus ben jij boer of tuinder met een warm hart voor data en digitalisering en heb je zin om mee te denken in de ontwikkeling van het BBWP tegen een gepaste vergoeding? Meld je dan aan bij Fauve Henst, via info@bodemupbrabant.nl

Recent is een eerste workshop gehouden met boeren. Lees het nieuwsartikel op de website van ZLTO. 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen