Nederlandse Bodemspecialisten ontkrachten mythe van 'dode landbouwgrond'

25-07-2023
157 keer bekeken

Bodemspecialisten willen het beeld van 'dode landbouwgrond' in ons land ontkrachten. Met indrukwekkende opbrengsten van ruim 100 ton suikerbieten, 60 ton aardappelen en soms zelfs 70 ton uien per hectare, laten we zien dat onze bodem verre van dood is.

In een interview met Nieuwe Oogst delen vier bodemkundigen hun bevindingen. Ze weerleggen berichten over 'dode landbouwgrond', waarop niets meer zou willen groeien door jarenlang uitmijnen door de landbouw.

Pieter de Wolf van Wageningen University & Research benadrukt: "'Dode landbouwgrond' is een onterecht en kwaadaardig frame dat de gangbare landbouw in een negatief daglicht stelt."

De specialisten pleiten voor meer aandacht en ruimte in de regelgeving om de bodemkwaliteit te waarborgen. Ze geven praktische oplossingen en benadrukken het belang van organische stof voor een gezonde bodem.

Wil je meer meer lezen over hun zienswijzen rondom duurzaam bodembeheer? Lees het volledige artikel en ontdek waarom bodemspecialisten onze bodem als vitaal en vruchtbaar beschouwen!

Lees hier het volledige artikel op Nieuwe Oogst

#landbouwgrond #bodemkwaliteit #Nederland #bodemspecialisten #duurzaamheid #landbouwsector

Afbeeldingen

Cookie-instellingen